Personvern og Autolog kjørebok

Personvernerklæring for Autolog kjørebok

Hvordan vi samler inn data

Informasjonskapsler

Når du besøker nettsiden vår gjennom din nettleser, bruker vi informasjonskapsler for å samle inn data, så som din IP-adresse, enhetsidentifikator og informasjon om bruken. Denne informasjonen hjelper oss til å forstå bruken av nettstedet vårt og setter oss i stand til å forbedre det.

Du kan velge bort informasjonskapsler gjennom personverninnstillingene på din nettleser. Dette vil imidlertid deaktivere enkelte funksjoner på nettsiden vår.

Opplysninger fra deg

Vi samler inn personopplysninger du oppgir til oss når du registrerer deg for en konto, foretar en bestilling, fyller ut en rundspørring, tegner deg for et nyhetsbrev eller en meldingsliste, søker på en jobb eller kontakter oss gjennom nettsiden og fyller ut et skjema på Internett. Hver gang forteller vi deg hva vi innhenter og hvorfor.

Personopplysninger vi samler inn

Vi samler inn personopplysninger om deg når du gir slike opplysninger direkte til oss, når tredjeparter så som våre forretningspartnere eller tjenesteleverandører gir oss personopplysninger om deg, eller når personopplysninger om deg blir automatisk innsamlet i forbindelse med din bruk av våre tjenester. I det følgende gis en beskrivelse av hvilke typer data vi samler inn og formålene for innsamling og behandling.

Opplysninger vi innhenter direkte fra deg

Viktige kontoopplysninger

Vi mottar personopplysninger direkte fra deg når du oppgir dem som del av opprettelsen av en konto, inkludert minst:

 • Navn
 • E-postadresse
 • Passord
 • Telefonnummer
 • Selskapets navn
 • Selskapets adresse

Disse opplysningene blir behandlet for å gi deg tjenester og sikker tilgang til din konto.

Valgfrie kontoopplysninger

Som del av opprettelse og opprettholdelse av en konto hos oss, vil du kunne sende inn frivillig tilleggsinformasjon, inkludert:

 • Registreringsnummer for kjøretøy
 • Kjøretøyidentifikasjonsnummer
 • Bilfarge
 • Bilmerke
 • Bilmodell
 • Kjøretøyfarge
 • Bileierskap

Data blir brukt for ulike formål:

 • Brukernavn og selskapsnavn blir samlet inn slik at du bedre og enklere kan identifisere deg selv overfor andre brukere på nettstedet.
 • Telefonnummer behandles slik at vi kan kommunisere med deg om tjenestene og kontakte deg om tjenestemeldinger, oppdateringer eller tilbud.
 • Selskapstittel og selskapsstørrelse brukes av oss for å forstå vår brukerbase og for direkte markedsføringsformål.
 • E-postadresse(r) for meldinger blir behandlet for å gi deg meldinger som del av tjenesten.

Kontaktopplysninger

Vi vil kunne samle inn kontaktopplysninger både for nåværende og potensielle kunder inkludert navn, adresse, telefonnummer, tittel og selskapsnavn, fra ulike kilder, inkludert markedsføringsaktiviteter utenfor Internett.

Vi behandler disse opplysningene for markedsføringsformål og for å gi støtte til nåværende og potensielle kunder.

Informasjon for regningsutskrivning

For kunder som betaler med kredittkort, vil vi også innhente betalingsopplysninger og vil koble dem sammen med en Stripe-abonnements-ID. (Vi lagrer ikke selv noen betalingskortopplysninger; betalingskortdata blir innhentet og beholdt av vår underbehandler for disse opplysningene, Stripe. Vi beholder kun abonnements-ID).

For andre betalte kunder vil vi innhente og beholde opplysninger for regningsutskrivning (utenfor nettstedet).

For alle betalte kunder, opprettholder vi registreringer over tjenesteabonnementer, fakturaer og betalinger.

Opplysninger om regningsutskrivning og betalingsregistreringer blir behandlet for å levere tjenester til våre betalte kunder og for å etterleve rettslige og kontraktsbestemte krav.

Tilkoblingsdata

Hvis du får tilgang til vårt nettsted eller vår tjeneste gjennom en tredjepartstilkobling eller innlogging eller kobler en applikasjon til en av Fleet Complete applikasjoner, vil den tredjeparten du tilkobles med kunne viderebringe enkelte opplysninger om din bruk av deres tjeneste til applikasjonen. Disse opplysningene kan inkludere, men ikke være begrenset til, den bruker-ID som er forbundet med din konto, et adgangsmerke som er nødvendig for å få tilgang til denne tjenesten, alle opplysninger du har tillatt tredjeparten å dele med oss, og alle opplysninger du har gjort offentlig i forbindelse med denne tredjepartstjenesten.

Tilkoblingsdata blir behandlet for å gi applikasjonskonnektivitet, som er en del av tjenesten.

Internettskjema, e-post og chattedata

Når du fyller ut et internettskjema, for eksempel for å abonnere på et nyhetsbrev, eller engasjere deg i e-postkommunikasjon eller online-chat med oss, vil du frivillig kunne forsyne oss med kontaktopplysninger og annen informasjon og vi vil også kunne beholde registreringer av all kommunikasjon med deg eller av aktiviteter du utfører.

Data fra disse kildene blir behandlet for å forsyne deg med informasjon du ber om fra oss, og vil kunne brukes for direkte markedsføring og analyseformål.

Arrangementsdata

Når du registrerer deg for et applikasjonsarrangement, vil vi innhente kontaktopplysninger fra deg og når du deltar, vil vi beholde en registrering av din deltakelse.

Abonnementsdata for arrangementer blir innhentet for å gi deg tilgang til arrangementer du har bedt om. Vi vil også kunne bruke dine kontaktopplysninger for direkte markedsføringsformål. Data om arrangementsdeltakelse behandles av oss for at vi bedre skal forstå vår brukerbase og for markedsføringsformål.

Data om støttebilletter

Når du innsender en støttebillett gjennom våre systemer, vil vi innhente selskaps- og kontaktdata, og registrere aktivitet knyttet til din forespørsel.

Opplysninger som er innsendt som del av støttebilletter behandles av oss for å yte hjelp til deg ved bruk av tjenesten, for å kontakte deg om dine forespørsler, og for å forbedre våre produkter og tjenester.

Blogger og fellesskapsforum

Tjenesten tilbyr offentlig tilgjengelige blogger eller fellesskapsforum. Du bør være klar over at alle opplysninger som gis i disse områdene vil kunne leses, innhentes og brukes av andre som har tilgang til dem. Hvis du velger å legge ut noe i et offentlig område av vår tjeneste, vil enhver personopplysning eller innhold som du frivillig offentliggjør for å legges ut på tjenesten, bli tilgjengelig for allmennheten, slik det kontrolleres av eventuelle personverninnstillinger. Hvis du fjerner informasjon som du har lagt ut på tjenesten, vil kopier fortsatt kunnes sees i mellomlagrede og arkiverte sider av tjenesten, eller hvis andre brukere har kopiert eller lagret denne informasjonen. For å be om fjerning av dine personopplysninger fra vår blogg eller fra fellesskapsforum, kontakt oss på privacy@fleetcomplete.com i enkelte tilfeller, kan det være vi ikke er i stand til å fjerne dine personopplysninger.

Fra tid til annen legger vi ut kundevitnesbyrd på nettstedene som vil kunne inneholde personopplysninger. Vi innhenter kundenes samtykke til å legge ut deres navn sammen med
deres vitnesbyrd.

Informasjon som innsendes av deg til våre blogger og fellesskapsforum behandles av oss for å hjelpe brukere med å rapportere og løse problemer med tjenesten, kommunisere med brukere av tjenesten, og forbedre våre produkter og tjenester.

Informasjon vi mottar fra tredjepartskilder

Enkelte tredjeparter gir oss personopplysninger om deg, så som følgende:

Kontoopplysninger for tredjepartstjenester: Hvis du samhandler med en tredjepartstjeneste ved bruk av våre tjenester, for eksempel ved å bruke en tredjepartstjeneste for å logge inn på vår, eller hvis du deler innhold fra våre tjenester gjennom en tredjepartstjeneste for sosiale medier, vil tredjepartstjenesten sende oss opplysninger om deg, så som informasjon fra din offentlige profil, hvis tredjepartstjenesten og dine kontoinnstillinger tillater slik deling. Hvilke opplysninger vi mottar vil avhenge av retningslinjene og dine kontoinnstillinger hos tredjepartstjenesten.
Vi behandler disse opplysningene for å levere Single Sign-On, som utgjør en del av våre tjenester.

Vi vil også kunne motta opplysninger som er forbundet med din bruk av nettstedet fra tredjepartsprogramvare:

Utvidede sporingsdata: Hvis du besøker nettstedet vårt og din e-post eller andre identifiserende data er kjent fra samhandlinger med vårt eget nettsted eller andre nettsteder, vil våre tredjeparts tjenesteleverandører kunne forsyne oss med tilleggsinformasjon som er forbundet med din brukshistorikk av nettstedet. Denne informasjonen kan omfatte ditt navn, din bruker-id og profiler fra sosiale medier, hvis de er kjent og offentlig tilgjengelig.
Vi behandler disse opplysningene for bedre å forstå våre nettstedsbrukere og forbedre vår tjeneste, og vil kunne bruke dem for direkte markedsføringsformål.

GPS- og kjøretøydata

Hvis kjøretøyet ditt er konfigurert for å kobles til en av Fleet Complete plattformer via en luftbåren forbindelse, vil kjøretøyet ditt samle inn informasjon med henblikk på disse plattformene.

Som et minimum blir følgende informasjon kontinuerlig innsamlet: Dato/klokkeslett, aktivering av tenningen, kjøretøyets lokasjon, g-kraft/akselerasjon. Andre data som innsamles kan være motorrelaterte så som drivstofforbruk, ventilposisjoner, motorhastighet og kilometertellerverdi. Hvilke opplysninger som samles inn avhenger spesifikt av det utstyr som er installert i kjøretøyet og
din kontrakt.

Eieren av kontrakten avgjør hvilke formål disse opplysningene deretter skal brukes for, hvem som vil ha tilgang og hvor lang tid opplysningene skal beholdes. Vennligst ta kontakt med eieren av kontrakten for eventuell tilleggsinformasjon. Dette vil i alminnelighet være kjøretøyets eier
eller leietaker.

Fleet Complete tar i bruk kartleggingstjenester fra for eksempel Google og Microsoft, men også lokale kartleggingstjenester, for å konvertere GEO-posisjonsdata til adresser i ren tekst.

Data blir brukt for ulike formål:

 1. Data for GPS-posisjon og dato/klokkeslett brukes for å posisjonere kjøretøyet på et kart og beregne avstanden kjøretøyet har tilbakelagt over en tidsperiode. De sendes også anonymt til trafikk-, vei- og kartleggingstjenester for geomatiske formål og veivedlikehold.
 2. Tenningsdata brukes for å fastslå kjøretøyets stans og start.
 3. G-sensor-data brukes for kjøreatferdsformål.
 4. Motordata brukes for rapporterings- og KPI-formål.

Hvordan vi beskytter dine data

Våre nettverk og systemer blir sikret, overvåket og styrt sentralt for å beskytte mot uautorisert tilgang eller misbruk. Ved bruk av tjenesteleverandører for å behandle data, inngår vi personvernavtaler med disse tjenesteleverandørene, for å sikre at de bruker tilsvarende nivåer av beskyttelse og at de retter seg etter våre Retningslinjer for personvern.

Vi offentliggjør aldri dine personopplysninger uten ditt samtykke eller når loven tillater eller krever det.

Hvor dine data blir lagret

Dine personopplysninger vil kunne behandles og/eller lagres i utlandet. Dette innebærer at de vil kunne underlegges de lovene som gjelder i et annet land.

Hvordan du kan få innsyn i dine personopplysninger

Du kan sende inn en forespørsel om å få innsyn i de personopplysningene du har oppgitt til oss ved å kontakte privacy@fleetcomplete.com. Hvis du finner at opplysningene dine er unøyaktige, vil vi etter behov korrigere eller slette dem. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til at vi kan beholde de opplysningene du har oppgitt. Hvis vi ikke kan gå med på din anmodning, vil vi forklare hvorfor.

Kontakt oss

For personvernhenvendelser, ta kontakt med privacy@fleetcomplete.com. Hvis dine bekymringer ikke blir imøtekommet, kan du kontakte personvernmyndigheten.