Fleet Complete på vei mot toppen

Som en del av vårt sponsorat(les vår pressemelding) med den greske legen, og ultra-atleten Dr. Georgios-Ioannis Tsianos, følger vi i april og ut mai, hans lange vei mot toppen av Mount Everest.

Dr. Georgios-Ioannis har med seg en GPS-sporingsenhet fra Fleet Complete, slik vi kan følge ruten hans mot toppen av Everest. Du kan følge med via 3D-kartet nedenfor. Den 17. april startet hans ferd opp mot Basecamp fra Lhasa(3950m)

NB! 3D kartet fungerer best på PC/Mac eller nettbrett. Det tar noen sekunder og laste inn kartet, hvoretter du kan manøvrere rundt i kartet via kompasset på høyre side. Du kan zoome helt inn og få en fornemmelse av landskapet der Georgios-Ioannis befinner seg.

Om Dr. Georgios-Ioannis Tsianos.

Georgios-Ioannis, er sertifisert i ekspedisjons og reisemedisin og har gjennom de seneste 10 årene vært involvert i flere ekstreme ekspedisjoner og fysiske kraftanstrengelser. Han har gjennom sin karriere pushet grensene for hva som er fysisk mulig og hvordan kroppen reagere under ekstreme forhold som f.eks. kulde, varme og lite oksygen.

Årets ekspedisjon er Dr. Tsianos sin andre siden 2004, hvor han nådde toppen i et samarbeid med OL-vertskapet for sommer-OL i Athen. Før reisen går mot toppen inneholder ekspedisjonen også et kort stop, på 6400 m.o.h på den nordlige siden av Everest, for å overvære en rugby-turnering «LMAX Everest Rugby Challenge». Tsianos vil samarbeide med Dr.Andreas Flouris fra FAME Lab i Hellas, og forske på hva som skjer med kroppen når den utsettes for krevende fysisk aktivitet under ekstreme forhold.

For å lese mer om Dr. Georgios-Ioannis Tsianos les her: www.gi-tsianos.com, eller følg han på Instagram