Hvilken elektronisk kjørebok skal jeg velge?

Det finnes et vell av ulike tilbydere ute på markedet, men hvilken elektronisk kjørebok skal jeg velge?

Det aller viktigste å legge til grunn når du skal velge deg ut en elektronisk kjørebok, er hvilke funksjoner du og din bedrift trenger. Trengs den elektroniske kjøreboken kun for å loggføre antall kjørte kilometer, eller er det flere typer data dere ønsker å hente inn til Skatteetaten og bedriften?

På markedet finnes det nemlig kjørebøker og løsninger for alt fra enkel registrering av yrkeskjøring, til styring av store flåter og avanserte verktøy for effektivisering.

Du kan lese mer om våre løsninger for flåtestyring her.

Hva bør jeg se etter når jeg skal velge elektronisk kjørebok?

Selv om det vil være mange faktorer som spiller inn, finnes det noen helt grunnleggende spørsmål du bør stille deg selv, som gjør prosessen med å velge riktig kjørebok mye enklere:

– Hvilke funksjoner trenger jeg?
– Hvor mange kjøretøy skal loggføres?
Møter kjøreboken myndighetenes krav til dokumentasjon 2022?
– Hva koster kjøreboken?

Se priser ->

Under disse spørsmålene befinner det seg naturlig nok flere underspørsmål en bør besvare, men disse gir deg i alle fall et godt utgangspunkt for å finne den rette løsningen for deg og din bedrift.

Hva er best av app eller hardware?

De to hovedtypene en må velge mellom når det gjelder elektronisk kjørebok, er app-basert eller hardware-basert. En app-basert kjørebok vil være programvare du laster ned til smarttelefonen din, mens hardware-baserte kjørebøker består av en fysisk GPS-enhet som monteres fast i bilen. I tillegg til den faktiske enheten, vil hardware-baserte kjørebøker også bestå av en eller annen form av software – som også kan innebære en tilhørende app for smarttelefoner.

Selv om de aller fleste vil si at en hardware-basert kjørebok er mye bedre enn app-baserte kjørebøker, finnes det ett punkt hvor førstnevnte gjerne scorer dårligere – nemlig monteringen.

Det finnes flere ulike metoder for montering, hvor enkelte av disse er enkle, mens andre er såpass avanserte at vi vil anbefale at dette settes bort til fagfolk.

Ulike monteringsmuligheter:

– På bilens batteri
– I bilens diagnoseport
– Bak panelet

Fleet Completes hardware monteres direkte på batteriet, eller i bilens diagnoseport. Mens vi anbefaler at den siste metoden utføres av eksperter, er de to første metodene enkle nok til at du kan klare det selv.

Du kan lese mer om vår markedsledende elektroniske kjørebok her.

Har du spørsmål om valg av elektronisk kjørebok?

Nå er du forhåpentligvis blitt litt klokere, men om du fortsatt stiller deg selv spørsmålet – «Hvilken elektronisk kjørebok skal jeg velge?» – er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss her nedenfor. Vi kan svare på alle spørsmål du måtte ha om elektroniske kjørebøker, og vi kan hjelpe til med å finne fram til den rette løsningen for deg og din bedrift.