Slik må du kjøre i ferien for å unngå skattesmell

Disse skattereglene bør du kjenne til hvis du kjører privat med yrkesbilen på ferie. Det viktigste er at du dokumenterer alle turer til Skatteetaten med en elektronisk kjørebok som følger de nyeste reglene.

Kontakt oss

Selv om arbeidssituasjonen ser annerledes ut for mange, venter sommer- og ferietider over hele landet. Skatteetaten tar imidlertid ikke ferie, og derfor er det viktig å kjenne til skattereglene for hvordan du kan bruke yrkesbilen og firmabilen til private turer i sommer.

Skatteregler for privat bruk av yrkesbil

En yrkesbil skal som utgangspunkt ikke benyttes privat, men den kan brukes privat maksimalt 10 dager per år, eller 100 mil. Disse turene må dokumenteres med en kjørebok, akkurat detsamme som for dine tjenestereiser. Skatteetaten anbefaler en elektronisk kjørbok for å unngå manuell jobb og menneskelige misser som dessverre ikke kan unnskyldes i en skatterevisjon.

Husk at alle med adgang til kjøretøyet/ kjøretøyene (nøkkelskap for eksempel) må kunne bevise bruken med en kjørebok.

Hvorfor må man ha en elektronisk kjørebok på yrkesbil?

Selv om privatbruken ikke overskrider disse 10 dager vil Skatteetaten si at du har overskredet disse reglene, hvis ikke du har pålitelig dokumentasjon som beviser det motsatte. Du vil da motta full beskattning av bilen, som blant annet beregner bilens ny pris, og få en skattesmell. Derfor må man ha en elektronisk kjørebok som dokumenterer alle turer nøyaktig.

Mange skatterevisjoner kan starte slumpmessig, men også fra tips og misstanker fra en nabo eller en konkurrent som mener at bilene ikke brukes riktig. Derfor er det best å alltid holde bilene i orden og informere ansatte om reglene for deres bilbruk.

Kontakt oss for pris og gratis rådgivelse ->

Dette gjelder for deg med firmabil

For deg med firmabil skal private turer og tjenestereiser også dokumenteres. Hvis du kjører mer enn 40.000 kilometer i året kan du også få mindre fordelsbeskattning – hvis du kan bevise det med en elektronisk kjørebok.

Vi i Fleet Complete hjelper deg gjerne med å holde informasjonsmøte for ansatte over video.

Ta kontakt for et møte ->

Elektronisk kjørebok fra Fleet Complete

Med Fleet Completes kjørebok får du tjenestereiser og private turer dokumentert riktig og automatisk, for å gjøre det enklere for deg, selskapet og Skatteetaten. GPS-systemet oppdateres i henhold til Skatteetatens nyeste regler.