Firmabil regler

En elektronisk kjørebok fra Fleet Complete dokumenterer all din yrkeskjøring, og gjør det problemfritt å sikre rett beskatning i henhold til gjeldende firmabil regler.

 

KONTAKT OSS

Uansett om du er selvstendig næringsdrivende, om du er ansatt, eller om du driver bedrift med en stor bilflåte, kan det være en utfordring å holde orden på alle kilometerne. Det kan være at private- og yrkesrelaterte kjøreturer går i hverandre, eller det kan være at en lar være å melde inn korte kjøreturer. Tidligere loggførte vi gjerne kjørte kilometer manuelt, mens vi nå i dag har fått en mye mer praktisk løsning; Nemlig elektroniske kjørebøker. Disse plugges enkelt og greit inn i bilen, hvor de automatisk loggfører all nødvendig informasjon om dine kjøreturer. I tillegg setter de sammen rapportene som kreves for å dokumentere yrkeskjøringen for både arbeidsgiver og skattemyndighetene.

Kjørebok firmabil regler Ettersom elektroniske kjørebøker har blitt mer og mer vanlige i bruk, har nå også skattemyndighetene oppdatert sine retningslinjer for hvordan en kan dokumenterer yrkeskjøring og bruk av firmabil. Fleet Completes kjørebøker er naturligvis innrettet etter dette, og du kan derfor være trygg på at du holder deg innenfor de gjeldene firmabil regler med våre løsninger. Reglene vi kjenner fra tradisjonell og manuell loggføring gjelder fortsatt, men i tillegg har skatteetaten satt visse krav til de elektroniske kjørebøkene.

Blant kravene skatteetaten har satt til slik dokumentasjon er blant annet:

  • Kjøreboken skal registrere antall kjørte kilometer, samt når kjøreturen finner sted.
  • En skal ikke kunne endre på, eller slette, registrerte turer.
  • Kjøreboken skal dokumentere adresser for turens start- og sluttpunkt.
  • En skal kunne angi om kjøreturen gjøres privat eller i yrkessammenheng.
  • Den elektroniske kjøreboken skal anskaffes og administreres av arbeidsgiver.

Da den påkrevde informasjonen samles inn automatisk via kjøreboken, vil dette drastisk forenkle prosessen med å holde orden på, og dokumentere, kjøring med yrkesbil. I tillegg til at kjørebøkene sikrer rett beskatning av firmabil, sørger de også for at ansatte får akkurat det de har krav på av kjøregodtgjørelse.

Regler for privat bruk av firmabil

Firmabiler kan være kjøretøy som utelukkende benyttes i yrkessammenheng, eller det kan være biler de ansatte også kan benytte privat. Private kjøreturer må da selvfølgelig loggføres deretter, men det er også verdt å merke seg at en da må beskattes for fordelen. Slik beskatning vil avhenge av typen kjøretøy, importørens listepris, samt antall kjørte kilometer. Autologs elektroniske kjørebok firmabil er naturligvis tilpasset dette regelverket, og følger alltid gjeldende firmabil regler. Derfor er kjøreboken utstyrt med en funksjon som gjør det enkelt å velge om en kjøretur er i privat regi, eller i jobbsammenheng. Dessuten gjør kjøreboken det enkelt å dokumentere hvor mange kilometer det kjøres i løpet av året, som igjen gjør det enklere å regne ut beskatningen i henhold til gjeldende regelverk.

 

Kom i kontakt med oss

 
Om du har spørsmål om elektroniske kjørebok, hvordan den holder seg oppdatert på gjeldende satser, eller andre henvendelser og forslag, er du alltids hjertelig velkommen til å kontakte oss

 

KONTAKT OSS

Daily-Tasks-Icon-96

SPAR TID

Alle turer logges automatisk ved hjelp av GPS.  Da trenger du ikke huske på når eller hvor du kjørte. For de som trenger det, er det enkelt å skille mellom privat og næring for vidererapportering eller dokumentasjon av yrkeskjøring.

Expenses-96

KJØREGODTGJØRELSE

Kjøregodtgjørelse oppleves ofte som en tidskrevende aktivitet. Med en elektronisk kjørebok er du sikret at alle turene logges automatisk og det er enkelt å dokumentere godtgjørelsen du har krav på. Slik kan du bruke tiden din på viktigere ting.

approval-96

OPPFYLLER SKATTEETATENS KRAV

Vår elektroniske kjørebok oppfyller kravene Skatteetaten har satt til en kjørebok for dokumentasjon av yrkeskjøring. Det betyr at du om du bruker kjøreboken korrekt vil du være sikret mot en skattesmell.

autolog-1

Elektronisk Kjørebok til firmabil

Kaster du bort mye unødig tid og penger hvert år på å føre en manuell kjørebok? Prøv vår elektroniske kjørebok og ta kontroll på dokumentasjonen av yrkeskjøring og kjøregodtgjørelse. Vår elektroniske kjørebok kommer i flere varianter og kan enkelt tilpasses både private/enkeltmannsforetak, i tillegg til mindre og større bedrifter. Kontakt oss for en demo eller pristilbud på et av markedets ledende produkter.

SE PRISER

Kjørebok til firmabiler i bedrifter 

Har du bruk for en kjøreboksløsning som er enkelt å komme i gang med, og som forenkler adminstrasjon av en større bilpark? Sjonglerer du i dag mange ansatte som deler på bilene, og gjerne på tvers av ulike avdelinger? Da tilbyr vi løsninger som kan hjelpe deg med å beholde overblikket. Det er løsninger som enkelt kan tilpasses mellom- og store bedrifter, kommuner og organisasjoners behov for en effektivt og papirløs administrasjon og arbeidsflyt av hverdagen.

implementation-96

100% AUTOMATISK

Alle turer logges automatisk og kan gjøres tilgjengelig for digital godkjenning. Du får kontroll på alle turer og slipper å kaste bort tiden på purring av gjenglemte manuelle kjørebøker.

approval-flow-96

GODKJENNINGSMODUL

Med Autologs godkjenningsmodul kan én enkelt administrator få oversikt over et ubegrenset antall brukere og deres kjøregodtgjørelse. Du har i tillegg mulighet for integrasjoner via vårt API.

approval-96

KORREKT DOKUMENTASJON

Alle turer logges automatisk slik at du alltid har dokumentasjon på turene overfor kundene. Vår elektroniske kjørebok oppfyller i tillegg kravene Skatteetaten har satt til en kjørebok for dokumentasjon av yrkeskjøring..

BEHOVSTILPASSET INTEGRASJONER

Vårt ved hjelp av vårt API har du muligheten for å integrere en rekke eksterne systemer som gjør systemet skreddersydd til dine behov. Dersom du trenger hjelp med å sette opp integrasjonen er vår tekniske avdeling klare for å bistå deg.

integration concept 01

HVA SIER VÅRE KUNDER

[carousel_slide id=’798′]

Helping Fleets Thrive!

La oss hjelpe deg med den rette løsningen for bedriften din.

 

KONTAKT OSS