Skatt på firmabil

En elektronisk kjørebok gjør det enkelt å holde orden på yrkeskjøringen.

Sikre riktig skatt på firmabilen med Fleet Complete.

 

 

SE PRISER

Slik hanterer du skatt på firmabil

Bruk av firmabil regnes som en fordel på lik linje med lønn, og ansatte som benytter firmaets egne biler må derfor skattlegges for dette. Om du er selvstendig næringsdrivende og benytter bil i næringen, må du på samme måte følge reglene for bruk av yrkesbil. I begge tilfeller kan en elektronisk kjørebok gjøre det administrative arbeidet tilknyttet yrkeskjøringen mindre komplisert. Det gjelder både for å skille mellom privat og jobbrelatert kjøring, og for å registrere antall kjørte kilometer i tjeneste. Merk også at det i enkelte tilfeller er påkrevd å dokumentere yrkeskjøringen med en elektronisk kjørebok for å beregne skatt på firmabil.

Skatteregler firmabil

Det skattepliktige beløpet, og fordelen ved bruk av firmabil, avhenger først og fremst av bilens verdi. Som hovedregel baserer beregningen av skattegrunnlaget seg på bilimportørenes listepriser, og det samme gjelder for eventuelt ekstrautstyr montert i bilen. I 2020 ligger denne satsen på 30% av bilens listepris opp til 303 900 kr, i tillegg til 20% av det overskytende beløpet. Dessuten finnes det spesielle vilkår for blant annet bruk av eldre biler, samt for bruk av varebiler og lette lastebiler hvor dette er hensiktsmessig i arbeidet.

For bruk av varebil og lette lastebiler gis et bunnfradrag på 50% av listeprisen opp til 150 000 kr. Dessuten er det spesielle vilkår for biler som er eldre enn 3 år ved starten av inntektsåret, bruk av elbil, og yrkeskjøring over 40 000 km per år. Her er det verdt å merke seg at yrkeskjøring over 40 000 km krever dokumentasjon med elektronisk kjørebok.

LAST NED SKATTEGUIDE

Bruk av privat bil

Om arbeidstaker bruker egen bil i forbindelse med arbeid, kan arbeidstakeren motta skattefri kjøregodtgjørelse etter fastsatte satser. Staten fastsetter skattefrie satser på begynnelsen av året, men disse er kun veiledende. Arbeidsgiver kan selv velge å gi godtgjørelse over disse satsene, selv om det overskytende beløpet da vil bli skattepliktig på lik linje med lønn.

I likhet med bruk av firmabil, gjelder også spesielle vilkår ved bruk av privat bil i jobbsammenheng. Blant spesielle tillegg til grunnsatsene finner en for eksempel tillegg per antall passasjerer i bilen, tillegg for bruk av henger, samt tillegg for frakt av utstyr og materiell.

 

Ta kontakt med oss angående skatt på firmabil

Om du har spørsmål om våre produkter, eller om du ønsker å vite hvordan du kan benytte vår elektroniske kjørebok i din bedrift, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss her!

Daily-Tasks-Icon-96

SPAR TID

Alle turer logges automatisk ved hjelp av GPS.  Da trenger du ikke huske på når eller hvor du kjørte. For de som trenger det, er det enkelt å skille mellom privat og næring for vidererapportering eller dokumentasjon av yrkeskjøring.
Expenses-96

KJØREGODTGJØRELSE

Kjøregodtgjørelse oppleves ofte som en tidskrevende aktivitet. Med en elektronisk kjørebok er du sikret at alle turene logges automatisk og det er enkelt å dokumentere godtgjørelsen du har krav på. Slik kan du bruke tiden din på viktigere ting.
approval-96

OPPFYLLER SKATTEETATENS KRAV

Vår elektroniske kjørebok oppfyller kravene Skatteetaten har satt til en kjørebok for dokumentasjon av yrkeskjøring. Det betyr at du om du bruker kjøreboken korrekt vil du være sikret mot en skattesmell.

autolog-1

Elektronisk Kjørebok til firmabil

Kaster du bort mye unødig tid og penger hvert år på å føre en manuell kjørebok? Prøv vår elektroniske kjørebok og ta kontroll på dokumentasjonen av yrkeskjøring og kjøregodtgjørelse. Vår elektroniske kjørebok kommer i flere varianter og kan enkelt tilpasses både private/enkeltmannsforetak, i tillegg til mindre og større bedrifter. Kontakt oss for en demo eller pristilbud på et av markedets ledende produkter.

SE PRISER

Elektronisk kjørebok til bedrifter med mange kjøretøy

Har du bruk for en kjøreboksløsning som er enkelt å komme i gang med, og som forenkler adminstrasjon av en større bilpark? Sjonglerer du i dag mange ansatte som deler på bilene, og gjerne på tvers av ulike avdelinger? Da tilbyr vi løsninger som kan hjelpe deg med å beholde overblikket. Det er løsninger som enkelt kan tilpasses mellom- og store bedrifter, kommuner og organisasjoners behov for en effektivt og papirløs administrasjon og arbeidsflyt av hverdagen.

implementation-96

100% AUTOMATISK

Alle turer logges automatisk og kan gjøres tilgjengelig for digital godkjenning. Du får kontroll på alle turer og slipper å kaste bort tiden på purring av gjenglemte manuelle kjørebøker.
approval-flow-96

GODKJENNINGSMODUL

Med Autologs godkjenningsmodul kan én enkelt administrator få oversikt over et ubegrenset antall brukere og deres kjøregodtgjørelse. Du har i tillegg mulighet for integrasjoner via vårt API.
approval-96

KORREKT DOKUMENTASJON

Alle turer logges automatisk slik at du alltid har dokumentasjon på turene overfor kundene. Vår elektroniske kjørebok oppfyller i tillegg kravene Skatteetaten har satt til en kjørebok for dokumentasjon av yrkeskjøring..

BEHOVSTILPASSET INTEGRASJONER

Vårt ved hjelp av vårt API har du muligheten for å integrere en rekke eksterne systemer som gjør systemet skreddersydd til dine behov. Dersom du trenger hjelp med å sette opp integrasjonen er vår tekniske avdeling klare for å bistå deg.

integration concept 01
[carousel_slide id=’798′]

Helping Fleets Thrive!

La oss hjelpe deg med den rette løsningen for bedriften din.

 

 

GRATIS DEMO