Skatteregler for yrkesbil

Bilbruksdokumentasjon er et krav ved bruk av yrkesbil.
Med Fleet Completes elektroniske kjørebok kjører du tryggt.

 

 

SE PRISER

Skatteregler for bruk av yrkesbil

Når du kjører turer i forbindelse med jobb, er det alfa og omega at disse turene dokumenteres riktig for at du skal kunne få det du har krav på av skattefri kjøregodtgjørelse. Tradisjonelt sett har vi gjort dette med en kjørebok, hvor vi manuelt fører inn bilens kilometerstand ved reisens start, og det samme ved reisens slutt. Om en glemte å skrive i kjøreboken, eller om det ble ført inn feil, kunne dette skape store problemer og mye forvirring. Men heldigvis har teknologien nå kommet lenger enn dette. Faktisk så langt, at vi ikke engang trenger å tenke på dette med å føre kjørebok. Vi har nå nemlig elektronikk som kan gjøre dette for oss – helt automatisk.

Allikevel finnes det ulike skatterelaterte regler vi må rette oss etter når det gjelder bruk av bil i jobbsammenheng. Det gjelder både når ansatte benytter egen bil i jobben, og når arbeidsgiver stiller med yrkesbil for sine ansatte. Du kan lese mer om det nedenfor.

Beskatning av yrkesbil

Skatt er et både betent og komplisert tema, og beskatning av yrkesbil er så absolutt ikke noe unntak. Om du benytter privat bil i jobbsammenheng har du som kjent krav på godtgjørelse for dette, og i motsatt tilfelle, om du bruker firmaets egen bil, skattes du for den fordelen dette gir deg. Denne skatten omtales gjerne som fordelsskatt. Størrelsen på denne ‘fordelen’ beregnes ut ifra bilimportørens listepriser, og det samme gjelder for eventuelt ekstrautstyr.

Yrkesbil regler

Fordelsskatten beregnes generelt sett som en prosent av listeprisen, selv om det som alltid finnes mange ulike variabler å ta hensyn til. For eksempel er bilens alder og størrelse avgjørende, samtidig som også antall kjørte kilometer vil avgjøre hvor stor fordelen blir beregnet til å være. Her er det altså bare å holde tunga rett i munnen.

Om arbeidstaker benytter privat bil i jobbsammenheng, vil de derimot ikke trekkes yrkesbil skatt – også kjent som fordelsskatt – men de vil heller kunne motta godtgjørelse for dette. For å motta denne godtgjørelsen må en dokumentere kjøringen og kjøringens formål, for å sikre at den er gjort i henhold til gjeldende regler for yrkeskjøring. Deler av godtgjørelsen vil være skattefri, mens deler av den ikke vil være det. Igjen avhenger det av mange ulike variabler.

Ta kontakt for veiledning

Om du har spørsmål om hvordan du kan benytte elektroniske kjørebok for din yrkeskjøring, eller spørsmål om ulike pakker og priser – ta kontakt med teamet på Fleet Complete!

KONTAKT OSS

Daily-Tasks-Icon-96

SPAR TID

Alle turer logges automatisk ved hjelp av GPS.  Da trenger du ikke huske på når eller hvor du kjørte. For de som trenger det, er det enkelt å skille mellom privat og næring for vidererapportering eller dokumentasjon av yrkeskjøring.

Expenses-96

KJØREGODTGJØRELSE

Kjøregodtgjørelse oppleves ofte som en tidskrevende aktivitet. Med en elektronisk kjørebok er du sikret at alle turene logges automatisk og det er enkelt å dokumentere godtgjørelsen du har krav på. Slik kan du bruke tiden din på viktigere ting.

approval-96

OPPFYLLER SKATTEETATENS KRAV

Vår elektroniske kjørebok oppfyller kravene Skatteetaten har satt til en kjørebok for dokumentasjon av yrkeskjøring. Det betyr at du om du bruker kjøreboken korrekt vil du være sikret mot en skattesmell.

autolog-1

Elektronisk Kjørebok til bedrifter med yrkesbiler

Kaster du bort mye unødig tid og penger hvert år på å føre en manuell kjørebok? Prøv vår elektroniske kjørebok og ta kontroll på dokumentasjonen av yrkeskjøring og kjøregodtgjørelse. Vår elektroniske kjørebok kommer i flere varianter og kan enkelt tilpasses både private/enkeltmannsforetak, i tillegg til mindre og større bedrifter. Kontakt oss for en demo eller pristilbud på et av markedets ledende produkter.

elektronisk kjørebok til bedrifter og organisasjoner

Har du bruk for en kjøreboksløsning som er enkelt å komme i gang med, og som forenkler adminstrasjon av en større bilpark? Sjonglerer du i dag mange ansatte som deler på bilene, og gjerne på tvers av ulike avdelinger? Da tilbyr vi løsninger som kan hjelpe deg med å beholde overblikket. Det er løsninger som enkelt kan tilpasses mellom- og store bedrifter, kommuner og organisasjoners behov for en effektivt og papirløs administrasjon og arbeidsflyt av hverdagen.

implementation-96

100% AUTOMATISK

Alle turer logges automatisk og kan gjøres tilgjengelig for digital godkjenning. Du får kontroll på alle turer og slipper å kaste bort tiden på purring av gjenglemte manuelle kjørebøker.

approval-flow-96

GODKJENNINGSMODUL

Med Autologs godkjenningsmodul kan én enkelt administrator få oversikt over et ubegrenset antall brukere og deres kjøregodtgjørelse. Du har i tillegg mulighet for integrasjoner via vårt API.

approval-96

KORREKT DOKUMENTASJON

Alle turer logges automatisk slik at du alltid har dokumentasjon på turene overfor kundene. Vår elektroniske kjørebok oppfyller i tillegg kravene Skatteetaten har satt til en kjørebok for dokumentasjon av yrkeskjøring..

BEHOVSTILPASSET INTEGRASJONER

Vårt ved hjelp av vårt API har du muligheten for å integrere en rekke eksterne systemer som gjør systemet skreddersydd til dine behov. Dersom du trenger hjelp med å sette opp integrasjonen er vår tekniske avdeling klare for å bistå deg.

integration concept 01

HVA SIER VÅRE KUNDER

[carousel_slide id=’798′]

Helping Fleets Thrive!

La oss hjelpe deg med den rette løsningen for bedriften din.

SE PRISER