georgios-greece-flag-everest

PRESSEMELDING

Fleet Complete sikter mot toppen gjennom sponsorat med gresk ultra-atlet.

Fleet Complete har inngått et sponsorat med den greske ultra-atleten Dr. Georgios-Ioannis Tsianos. Selskapet vil følge han på reisen mot toppen av Mount Everest, og ved hjelp av moderne GPS-teknologi kan folk følge han direkte via en egen 3D-platform.

(Sandefjord, 03.04.19) – Dr. Gieorgios-Ioannis Tsianos er sertifisert i ekspedisjons- og reisemedisin, og har gjennom mer enn 10 år presset de mentale og fysiske grensene for hva som er mulig for et menneske. Denne våren tar han fatt på sin andre ekspedisjon mot toppen av Mount Everest, og Fleet Complete kommer til å følge han hele veien via GPS-sporingsenheter, koplet til en digital plattform.

Fleet Complete står for leveransen av GPS-sporingsenhetene som, via selskapets telematikk-plattform, viser Tsianos’ ferd mot toppen av Mount Everest i 3D. Sporingsdataene vil vise posisjon, høyde og hastighet, spesielt posisjon og hastighet vil være av avgjørende betydning for reisens avsluttende 10 dager mot toppen.

– Samarbeidet med Fleet Complete vil uten tvil utforske hva som er mulig å spore av menneskelig aktivitet, selv på et sted som regnes som jordas mest ekstreme og avsidesliggende. Derfor er det betryggende å ha et selskap som Fleet Complete, teknologien og fokuset på sikkerhet som de leverer, på tidspunkter hvor jeg trenger det som mest, sier Dr.Georgios Tsianos.

– Vi er veldig stolte av å kunne delta på dette prosjektet sammen med Georgios. Han er i sannhetens natur en Pioneer når det gjelder å utfordre ekstreme forhold hva enn det er å bestige Mount Everest, svømme over den Engelske kanalen, eller fullføre ørken maraton i Sahara. Vi i Fleet Complete er sterke tilhengere av innovatører som tør å pushe grensene for hva som er mulig, og av de som er villige til yte det som kreves for å nå sine mål. Vårt mål er digitalt å knytte allting sammen, uansett hvor – selv på Mount Everest, uttaler Tony Lourakis, CEO, Fleet Complete.

Før reisen går mot toppen inneholder ekspedisjonen også et kort stop, på 6400 m.o.h på den nordlige siden av Everest, for å overvære en rugby-turnering «LMAX Everest Rugby Challenge». Tsianos vil samarbeide med Dr.Andreas Flouris fra FAME Lab i Hellas, og forske på hva som skjer med kroppen når den utsettes for krevende aktivitet under ekstreme forhold. Dr. Tsianos og Dr Andreas Flouris vil være blant de første I verden som innhenter slik data under ekstrem kulde og oksygen nivå.

Mediekontakt:

Kenneth Hansen, kenneth.hansen@fleetcomplete.no, 94843837

Om Fleet Complete

Fleet Complete® er en ledende leverandør av «Connected vehicle» og IoT teknologi til selskaper verden over som har bruk for smarte løsninger for håndtering av biler, maskiner, personell og utstyr. Fleet Complete har i dag 500 000 abonnenter fordelt på 30 000 kunder i Canada, USA, Mexico, Australia, Nederland, Belgia, Luxembourg, Østerrike, Hellas, Tyskland, Danmark, Sverige, Finland, Norge, Estland, Latvia, og Litauen. Fleet Complete er i dag en av verdens raskest voksende selskaper innen telematikk og IoT-teknologi. Selskapets norske kontor er plassert i Sandefjord. www.fleetcomplete.no

Om Dr. Georgios-Ioannis Tsianos.

Dr. Georgios-Ioannis Tsianos, born in Athens, Greece, is currently based in the United Kingdom and has a series of roles in medicine and science. He received his Bachelor’s degree from University of California at Berkeley, a Masters degree from King’s College London, a Doctorate from University of Glasgow in Scotland and a Medical degree from University of Ioannina, Greece. Tsianos is a qualified General Practitioner and works as a freelance doctor covering a wide spectrum of medical services. Concomitantly, he delivers professional talks and offers private advisory and consulting services in the medical, entrepreneurial, scientific, educational, business and sporting sectors.

For more information, please visit www.gi-tsianos.com.