Fleet Complete satser i Norge

3. februar 2021, Toronto

Fleet Complete’s 2021 Outlook-rapport avslører viktige innsikter i en skiftende telematikkindustri

 

«2021 i fokus for Fleet Telematics i Nord-Amerika, Europa og Australia» gir datadrevne innsikter i den kommersielle industrien for kjøretøy, og beskriver trender samlet direkte fra interessenter innen industriens økosystem.

 

Fleet Complete, en global leverandør av tilkoblede mobilitetsløsninger for forretningsflåter, eiendeler og mobile arbeidere, har gitt ut sin årlige rapport «2021 i fokus for Fleet Telematics i Nord-Amerika, Europa og Australia», med henblikk på trender og innsikt i den kommersielle industrien for kjøretøy.

Mellom oktober og desember 2020 gjennomførte Fleet Complete en kundeundersøkelse, med fokus på sine flåtekunder. Med undersøkelsesdata hentet fra flåter i alle størrelser, avslører rapporten funn på både tilbuds- og etterspørselssiden av industrien for flåtetelematikk, og identifiserer viktige trender og endringer i markedet i dag.

«I fjor handlet det om å tilpasse seg den «nye normalen» under pandemien, og sette søkelys på flåter som viktige tjenester. I år fortsetter vi å se vekst som fører til rekord i markedsandeler, med kunder som krever mer av deres telematikkløsninger” forklarer Sandeep Kar, strategidirektør i Fleet Complete.

Analysen i viktige markeder indikerer at flåter i Nord-Amerika, Europa og Australia vil øke fra 3,2 til 3,9 millioner i nye faste kunder i 2021, noe som representerer 16% vekst i forhold til året før.

De tre viktigste faktorene for å investere i flåtetelematikkløsninger i 2021, er ifølge studien:

 

1) Sporing av kjøretøy og eiendeler i sanntid;

2) Overholdelse og regulering; og

3) Forbedring av flåtesikkerheten gjennom opplæring av sjåfører.

 

Blant nylig tilføyde faste kunder i 2021 vil bransjen se en betydelig økning i kundetilfredshet for OEM-tilkobling (fabrikkmontert telematikkmaskinvare). Kundeundersøkelsen bemerket også økt etterspørsel etter videotelematikk, spesielt fra tunge flåter:

  • 73% av de undersøkte lettvekts-flåtene og 68% av de tunge flåtene viste interesse for enten å velge bare fabrikkmontert telematikk eller en kombinasjon av fabrikkmontert telematikkmaskinvare for noen kjøretøyer og eksterne maskinvarer for andre; og
  • 63% av kundene for vettvekts-flåter og 81% av de tunge flåtene vil vurdere videotelematikk eller så bruker de allerede en videotelematikkløsning.

 

Andre bemerkelsesverdige endringer i kundemønsteret inkluderer følgende:

 

  • Kjøretøyer i en flåte blir sett på mer som en tjeneste enn et produkt;
  • Innsikt i telematikk blir mer prediktiv enn beskrivende; og
  • Resultatbasert suksess dreier seg om å eie kjøretøydatatransaksjoner i stedet for bare å eie kjøretøy.

 

Disse skiftene i markedet vil påvirke hvordan løsninger og tjenester konstrueres, og vil diktere viktigheten av partnerskap i fremtiden, og dermed konsolidere industriens økosystem.

Rapporten inneholder en rekke anbefalinger for ulike interessegrupper innen økosystemet – flåteeiere, bilprodusenter, leverandører av trådløse teleoperatører, finansnæringen og leverandører av telematikkløsninger. Disse anbefalingene gir en datadrevet tilnærming til suksess for organisasjoner innen den kommersielle industrien for kjøretøy i 2021.

For å lese hele rapporten, besøk https://www.fleetcomplete.com/whitepaper/unpacking-2021-for-fleet-telematics/

 

Om Fleet Complete

Fleet Complete® er en ledende global leverandør av tilkoblet kjøretøyteknologi, som leverer oppdragskritiske flåte-, verdi- og mobilstyringsløsninger. Selskapet betjener omtrent 600 000 kunder og over 40 000 bedrifter og offentlige organisasjoner i Canada, USA, Mexico, Australia og over hele Europa. Selskapet opprettholder viktige distribusjonspartnerskap med AT&T i USA og Mexico, TELUS og Rogers i Canada, Telstra i Australia, Telia i Danmark, Cosmote i Hellas og Deutsche Telekom (T-Mobile) i flere europeiske land. Fleet Complete dyrker sterke OEM-partnerskap med globale markedsledere, som blant annet Cummins, Ford, General Motors, Mitsubishi Australia og Toyota. Fleet Complete er fortsatt et av de raskest voksende telematikkselskapene globalt, etter å ha vunnet en rekke priser for innovasjon og vekst. For mer informasjon, besøk www.fleetcomplete.com

 

Pressekontakt

Charlotte Kristiansson
Nordic Marketing Specialist, Fleet Complete Norge
charlotte.kristiansson@fleetcomplete.com